Menu

Muchea

Designed as a country home for a well established professional couple with visiting adult children and grandchildren, the house occupies a prominent position overlooking the Chittering countryside whilst being carefully located to avoid the views of adjacent development.

The house is designed as a series of split-level horizontal roof panels lifted to provide extensive natural light to the inner spaces of the house. Wall panels placed as vertical slabs rising into parapet walls with punctured window openings and full height corner glazing act as a foil to the ‘non’ enclosure of the glass encapsulated living areas overlooking the pool and rolling countryside to the north.

Reached via a winding drive rising through paddocks and copse and passing picturesque Kimberley-like waterholes the approach from the south arrives at a sheltered court and enters through a lifted, floating roof gallery vestibule set up to host art show events and providing access to guest bedrooms and a large studio space within the east and west pods.

Passing on through twin pivot slab doors within a glass communication passage across an east/west segregation court, access is gained to the private quarters of the house via a lowered ceiling corridor, emphasizing the spaciousness of the remainder of the house.

The Master Bedroom Suite with twin walk-in robes and lavish en-suite bathroom is accessed from this corridor together with a professional study/office come winter lounge with open fire and extensive views to the east over rolling hills and natural bushland.

The main living space is encapsulated within high tech glazing under split lifted roof panels with an open plan arrangement for lounge, dining and kitchen/breakfast bar. The open plan room wraps around a sheltered inner courtyard overlooking the 25 metre lap pool where glass pool fencing provides protection from the house under contrast color shade sails and a full length negative edge to the far side of the pool.